Rhapsody Hilversum Luistershow Sonus Faber Electa Amator III

Rhapsody Hilversum Luistershow Sonus Faber Electa Amator III

Afgelopen zaterdag zijn we te gast bij Rhapsody in Hilversum. Hier wordt alweer de derde generatie van deze iconische speakers gepresenteerd. Na 30 jaar is voor de derde keer dat de Sonus Faber Electa Amator compleet restyled op zowel technisch- als esthetisch gebied.

Niets aan het toeval overgelaten

Zoals gebruikelijk heeft het team van Rhapsody niets aan het toeval overgelaten en de Electa Amator III een perfect platform gegeven. Huismerk Audio Research zorgt voor de versterking (LS 28- voorversterker / VT 80 SE eindtrap). Als bron dient de Naim NDX-2 en de nieuwe Dr. Feickert Volare met Kiseki Blue-element. De bekabeling van de luidsprekers bestaat uit bi-wiring van AudioQuest.

Digitaal en Vinyl

Digitaal en vinyl wisselde elkaar af. Een LP met opnamen uit 1958 van Bill Evans tot en met de nieuwste CD van Anne Sofie von Otter. Het is bijzonder te ervaren dat de relatief kleine Electa Amator zo mooi laag kan weergeven. Zelfs de laagste tonen uit de orgelpijpen kregen een plekje in het geluidsbeeld bij de opname van Anne Sofie von Otter van haar nieuwste CD A Simpel Song.  Het geluidsbeeld wordt verder gekenmerkt door een mooi stage en detaillering en een spreekwoordelijke levendigheid.

Prachtige afwerking

Het geheel is weer fantastisch afgewerkt. Naast een geweldig geluidsbeeld, ziet de nieuwe telg er ook prachtig uit. De ombouw van de Electa Amator III is gemaakt van massief walnoothout met een onderkant van marmer. De voor- en achterkant zijn traditiegetrouw bekleed met leer. De bodemplaat van de voeten van de stands zijn van marmer, de kokers zijn gevuld met een dempend materiaal.

Voor verdere informatie KLIK hier