Hifi Advies High End Adveis

Apparatuur

Afstemmen

Onmiskenbaar is geluidsapparatuur de basis van onze muziekweergave. Alle componenten, zoals bronnen, versterkers en weergevers spelen hierin een belangrijke rol. Het allerbelangrijkste is dat de apparatuur op elkaar is afgestemd. De combinatie van (voor / eind) versterker en luidsprekers vormt het hoofdtraject. Daarna zijn de bronnen aan de beurt: CD-speler, steeds vaker vervangen door de streamer, de DAC (het apparaat dat digitale informatie omzet in muziek), de platenspeler, tuner, enzovoort.

Vervangen en uitbreiden

Hifi Advies kijkt ten eerste naar de Hifi set die in huis is. Mogelijk kan met enkele aanpassingen de set nog prima en jarenlang mee. Soms is het wenselijk bepaalde onderdelen te vervangen. De Hifi set of High-End set kan bijvoorbeeld worden uitgebreid met een streamer/DAC en een harde schijf (NAS), als je de gehele CD-collectie en gedownloade muziek op wilt slaan. De streamer kan vervolgens door middel van een app worden benaderd en bediend.

Muziekvoorkeuren

Voor de keuze van de verschillende componenten van de hifi set is verder belangrijk naar welk soort muziek je graag luistert. Is dat voornamelijk klassieke muziek of jazz, of ben je geïnteresseerd in een breed scala aan muziek inclusief metal, pop en rock. Jouw eigen smaak is van belang bij de keuze van bronnen, versterker en weergevers.

Over aansluitingen en akoestiek kun je hier verder lezen:

Aansluitingen

Akoestiek