Rhapsody Anderhalvemetersessies. Foto: Hans Lebbe / HLP images

De ‘Anderhalve-meter-sessies’ bij Rhapsody

Van het weekend waren we op bezoek bij Rhapsody in Hilversum. Harry, Michael en Gerard ontvingen per tijdslot op vrijdag en zaterdag een klein aantal belangstellenden die hadden gerserveerd in de beide luisterruimtes waar alles keurig op 1,5 meter was afgemeten. Ook de inmiddels bekende pomp met desinfecteringsvloeistof ontbrak niet. In de grote ruimte konden vijf mensen plaatsnemen en in de kleine twee. Eigenlijk bijna een privésessie. De aanwezigen waren erg blij dat er weer iets mogelijk was om te luisteren naar mooie sets en dito muziek.

Superset 1.

In de grote luisterruimte was het Mark Levinson No 5805 die de basis van de set vormde. De GoldenEar Triton One.R bracht de muziek in de ruimte en als bron fungeerde een Aurender en een Thorens TD 1601 draaitafel met Ortofon MC Quintet Blue voor de analoge input. 

Rhapsody Anderhalvemetersessies. Foto: Hans Lebbe / HLP images
Mark Levinson No 5805 geïntegreerde versterker
Rhapsody Anderhalvemetersessies. Foto: Hans Lebbe / HLP images
Thorens TD 1601 draaitafel met Ortofon MC Quintet Blue

Superset 2.

In de kleine ruimte vielen opnieuw de GoldenEars op. In dit geval de Triton One R, die door een prachtige en krachtige Audio Analogue AA Cento werd uitgedaagd. Als digitale bron fungeerde opnieuw een Aurender  en het analoge deel werd door een E.A.T. verzorgd met een Ortofon MM 2M Blue (via de phonotrap van de AA cento). Dit element – evenals de phonotrap van de AA Cento – verrasten de luisteraars door zijn snelheid en precieze weergave. Eric Clapton klonk rag zuiver en je miste geen noot van zijn akoestische gitaar; imponerend! Beide sets waren geheel bekabeld met AudioQuest kabels, zowel het spannings- als het audiogedeelte. 

Rhapsody Anderhalvemetersessies. Foto: Hans Lebbe / HLP images
Superset 2. met Audio Analogue

Zomer aanbieding

Voor deze gelegenheid had Rhapsody ook nog een aanbieding voor de zomer. Een complete superset voor € 6.500,-. De set bestaat uit een set GoldenEar Triton One luidsprekers, een Audio Analogue AA Cento geïntegreerde versterker met phonotrap MM/MC), compleet geleverd met AudioQuest kabels: 2x NRG3 powercable voor de luidsprekers*), 1x Monsoon Power cable voor de versterker en een set Rocket 44 luidsprekerkabels (3 meter). Als je de losse componenten optelt kom je op € 10.776,-.De aanbieding is dus écht scherp geprijsd!

*) De beide gedemonstreerde luidsprekersets zijn voorzien  van een eigen versterker voor het laag (Built-In High-Powered SuperSubwoofer), vandaar dat deze sets op het lichtnet worden aangesloten. Het grote voordeel is, dat het laag erg mooi wordt neergezet en deze luidsprekers elke set vleugels geeft in het laag. De GoldenEars bieden veel waar voor hun geld. 

Rhapsody Anderhalvemetersessies. Foto: Hans Lebbe / HLP images
De GoldenEars beschikken over een eigen subwoofersysteem met ingebouwde versterker

Al met al een zeer geslaagde sessie met twee sets opgebouwd rondom bijzonder interessante geïntegreerde versterkers die beide zijn voorzien van een phonotrap (MM/MC), hoofdtelefoonaansluiting en in het geval van de Mark Levinson met een Digitaal-naar-Analoog Converter.